Persoonlijk moestuinconsult


Wil jij groene vingers kweken, maar weet je niet goed waar te beginnen?
Boek een persoonlijk moestuinconsult (online of aan huis*) en ontdek hoe je jouw tuin of balkon om kan toveren tot een eetbare oase. Aan het eind van de sessie heb je alle knowhow om zèlf de groenten & bloemetjes  buiten te zetten!

Als je al ervaring hebt met tuinieren, maar je jouw kennis wilt verdiepen of je met vragen blijft zitten denk ik graag met je mee. En bedenk, je hoeft ècht niet veel ruimte te hebben voor een moestuin. Op de pagina ‘wie ben ik’, kun je lezen dat ik zelfs een balkon van 3 m2 wist om te toveren tot een prijswinnend eetbaar paradijs 🙂

Trouwens… een moestuinconsult is natuurlijk ook hèt (verjaardags)cadeau voor die groene vriend(in) of collega!

*een consult aan huis kan wanneer je in omgeving BOZ woont.


Je kunt zelf je ideale pakket samenstellen
Moestuinconsult basis, €30 (1 uur)                òf
Moestuinconsult uitgebreid, €50 (2 uur)

Een moestuinconsult is aan te vullen met:
Module 1: Persoonlijk plan van aanpak, + €50 
Module 2:  Persoonlijke moestuinkalender, + €30 

Extra info over de sessie en modules
Moestuinconsult basis en uitgebreid
Het doel van het consult is jou enthousiasmeren, informeren en structureren; ik geef jou de ingrediënten en om zèlf vol plezier aan de slag te gaan dit jaar! Soms kun je door de bomen het bos niet meer zien als je gaat googelen. Maar door opmaat-adviezen en een persoonlijk plan van aanpak, wordt de opstart opeens een stuk meer behapbaar en veel leuker. Je wilt tenslotte met je handen in aarde wroeten, niet met je hoofd in de computer zitten. 

Hoe ziet het consult eruit?
Van te voren stuur ik een vragenlijst die je helpt je wensen te verduidelijken. Tijdens het consult bespreken we sowieso de plantenkeuze, passend bij de bodem en de ligging van jouw tuin (t.a.v. wind en zon). Ook concepten als wisselteelt, combinatieteelt en het belang van ecologisch tuinieren worden besproken.

Maar, de precieze invulling van de sessie hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen. Het is niet voor niets een consult op maat. Bij het uitgebreide moestuinconsult is er meer tijd beschikbaar. Dan kunnen we ook brainstormen over onderwerpen als: de tuin insectvriendelijk maken, water geven en opvangen, winterklaar maken, een eetbare siertuin, natuurlijk plaagbeheer of jaarrond een bloeiende tuin. Ik kan adviseren t.a.v. reguliere moestuinplanten en/of eetbare sierplanten, maar net wat de wens is. 

Module 1: persoonlijk plan van aanpak
Na ons gesprek, schrijf ik voor jou een persoonlijk plan van aanpak. Hierin staat stap voor stap wat gedaan moet worden om jouw droomtuin te realiseren. Zie het als jouw persoonlijk tuinrecept! Zo hoef je tijdens de sessie, niet meteen alles zelf te onthouden en te structureren 😉 

Module 2: persoonlijke moestuinkalender
Na ons gesprek maak ik een op jouw tuin toegespitst document, met daarin per maand, al jouw tuintaken benoemd. Wanneer kunnen jouw moestuingewassen gezaaid, geplant en geoogst worden? Wanneer maak je de tuin voorjaars- en winterklaar op ecologische wijze? Wanneer moeten jouw kruiden gesnoeid worden? Daarin heeft deze moestuinkalender een meerwaarde boven een ‘standaard moestuinkalender’: alle informatie is op joùw tuin toegespitst. Dat houdt het wel zo overzichtelijk. Ook is de moestuinkalender geordend per maand, niet per gewas. Dus elke maand, staan alle taken op een rijtje, indien nodig met een korte uitleg of afbeeldingen. Je krijgt deze aangeleverd in Word, zodat je deze zelf kunt aanvullen in de loop der jaren, mocht je de moestuinmanie te pakken hebben 😉

Om vast een beginnetje te maken of enthousiast te worden, kun je luisteren naar onderstaande podcast die ik samen met IVN heb opgenomen over moestuinieren op balkon!Meer weten? Je kunt me al je vragen stellen via het contactformulier.